MagyarRomán

Európa a polgárokért 2016 - Bercel

Európa a polgárokért 2016


 

 

Az « EU 15-25: Bővülő Európa – Bővülő Partnerség – EURÓPA JELENE és JÖVŐJE Testvértelepülési Találkozó Bercelen» projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért” program keretében

 

 

2. ág, 2.1 "Testvérváros-program" intézkedés

 

 

Részvétel: a projekt lehetővé tette a találkozókat 200 állampolgár részvételével, akik közül 80 Kápolnásfalu / CAPILNITA (RO - Románia), 60 Opatów (PL – Lengyelország) és 60 Modry Kamen, (SK - Szlovákia) lakosai. (Bercel – HU 1600 fővel vett részt)

 

Helyszín/Dátumok: a találkozó helyszíne BERCEL, Magyarország HU volt, 16/06/2016 és 20/06/2016 között

 

Részletes leírás:

 

16/06/2016 - án Bercel község polgárai fogadták az érkező vendégeket. A vendégek ellátásáról önkormányzatunk, illetve a település lakói gondoskodtak, elszállásolását a település lakosai vállalták. Az első nap sor került a programok ismertetésére és a meghívottak lehetőséget kaptak a bemutatkozásra, elindult az eszmecsere az EP választásról (részvétel fontosságáról), az EU-ban töltött évek tapasztalatairól (előnyökről-hátrányokról), polgári jogokról, identitástudatról – EURÓPA jelenéről és JÖVŐJÉRŐL

 

17/06/2016 - én a delegációk kirándulást tettek a Dunakanyarban, ahol alkalmunk nyílt regionális döntéshozókkal és szakértőkkel is megvitatni polgári találkozónk vezértémáit. A 2014-2020 közötti pénzügyi keret lehetőségeiről jutottunk közvetlen információkhoz. Az előző napi vita folytatásaként közvetlen válaszokat kaptunk olyan kérdésekre, mint milyen előnyökkel jár számunkra az uniós polgárság, és milyen Európát várhatunk 2020-ra, milyen segítséget kaphatunk az Európa2020 célkitűzéseinek eléréséhez.

 

18/06/2016 – án a generációk közötti párbeszédben az idős korosztály és a fiatalság megtárgyalta Milyen előnyökkel jár számunkra az uniós polgárság, a korosztályok közötti párbeszéd az esélyteremtés záloga fiataljainknak. Delegációk hivatalos köszöntése és a testvértelepülési okmányok ünnepélyes aláírására. A napot a hagyományok és a kultúrák megismerése jellemzte és az idősebb korosztályé volt a főszerep. A Művészeti találkozó mintegy 100 éves múltra visszamenőlegesen elevenítette fel vendégeink számára hagyományainkat.

 

19/06/2016 – án a téma az volt, hogy Mi a jelentősége az Európai Parlamenti választásoknak? EP választás 2014? Kérdések és válaszok. Találkozónkra olyan országok polgárai (Szlovákia, Románia, Magyarország) kerültek meghívásra, ahol az Európai Parlamenti választásokon polgáraik „nagyon” mérsékelten vettek részt. Országainkban, településeinken az elmúlt évek során számos fejlesztés valósult meg EU-s forrásokból, mely hozzájárult polgáraink életminőségének javításához. A demokratikus közélet iránti passzivitás, az EU nyújtotta előnyök ellentmondásához kapcsolódóan kezdeményeztünk vitát.

 

20/06/2016 – án, a sajtó nyilvános záró eszmecserén, délelőtt a szakmai konferencián alkalmunk volt megvitatni, hogy a 2020-ra az EU egészére vonatkozó teljesítendő célok eléréséhez milyen út vezet. Szakértők előadásai dolgozták föl az 5 cél teljesítésének módozatait. A találkozó eredményeinek számbavételét követően a nap végén helyi termékek átadásával elbúcsúztunk vendégeinktől.

 

 

Adománygyűjtés: Segítsünk együtt!

A koronavírus terjedésével párhuzamosan humanitárius szükségletként jelentkezik, hogy a járvány miatt nehéz helyzetbe került embertársaink és kórházaink megsegítésére adománygyűjtést szervezzünk.

Bővebb információért kattintson ide.

Proiectul SIPOCA 35

SIPOCA 35 imagine banner

Europe for Citizens

europe for citizens logo

Vizitatori online

Avem 28 vizitatori online

Látogatók

2018569
MaMa685
ÖsszesenÖsszesen2018569

Testvértelepülés

Bercel

Gyöngyössolymos

Kápolna

Kötegyán

Ziua numelui

2024. május 21. Kedd
Konstantin

 

Kápolnásfalu nevének történelmi, levéltári említései Jónás Attila, Kápolnásfalu elszármazottja gyűjtése nyomán

Letölthető dokumentum:

Kápolnásfalu-története.docx

Visit Harghita

Hargitai megyenapok

Punkosdre hangolva

Tájékoztató terület alapú támogatásokra

Kápolnásfalu Polgármesteri Hivatala felhívja a lakosság figyelmét, hogy a terület alapú - és állat támogatással kapcsolatos információkat a következő weboldalakon találnak:

www.madr.ro
www.pndr.ro
www.rndr.ro
www.afir.info
www.apia.org.ro

Kápolna

IMG 6863 Kicsi

Strategia de dezvoltare 2015 - 2020

Campanie de informare şi pregătire a populaţiei

cutremur